Jesteś tutaj: Start / Klauzula informacyjna

Klauzula informacyjna

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

INFORMACJA DOTYCZĄCA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

 

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r. (Dz. Urz. UE L 119.1 z 04.05.2016r.) informuję, iż:

  1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:

 

Szkoła Podstawowa w Domaniewie

z siedzibą:

Domaniew 42, 99-205Dalików,

 

  1. Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Janusz Wyspiański; tel. 600 246 497, januszwyspianski@abi24.eu.pl Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zadań ustawowych - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz na podstawie art. 9 ust. 1 lit. g ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.,

  2. Dane osobowe mogą być przekazywane innym organom i podmiotom wyłącznie na podstawie obowiązujących przepisów prawa.

  3. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą w czasie określonym przepisami prawa, zgodnie z instrukcją kancelaryjną,

  4. posiada Pani/Pan prawo żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych,

  5. ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych Pana/ią dotyczących narusza lobby przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

  6. podanie danych osobowych w zakresie wymaganym jest obligatoryjne.

 

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:SP w Domaniewie
Data utworzenia:2021-01-04
Data publikacji:2021-01-04
Osoba sporządzająca dokument:Administrator
Osoba wprowadzająca dokument:Administrator
Liczba odwiedzin:985